Det finns så många val när det kommer till fönsterbeklädnad att det kan vara svårt att avgöra vad som är bäst för ditt hem. Namnen “draperier” och “gardiner” ändras ofta. Även om båda typerna av fönsterbeklädnader kan användas i alla utrymmen med en mängd olika inredningsstilar, har de sina unika egenskaper. Ta reda på vad det är.

Gardiner är tygpaneler som består av ofodrade, lätta och ofta skira material. Gardiner hålls av en stång, som kan vara enkel eller utsmyckad beroende på hur gardinerna är upphängda. Metallbussningar, metall- eller tygringar och tyghylsor på toppen eller baksidan av gardinpanelerna är några av de populäraste lösningarna. Använd färgglada gardiner för att ge kontrast till ditt sovrum, eller använd ett intressant tygmönster för att liva upp utrymmet.

En gardin däremot är en tygpanel som hänger i en stolpe och har veck upptill och nedtill. Sammet, damask eller siden används ofta för draperier. Mörkläggningsgardiner/gardiner är användbara för att hålla rummet tillräckligt mörkt för en god natts sömn. Dessa är särskilt användbara för personer som behöver längre sömn under dagen.

Lämpliga fönsterbeklädnader kan göra stor skillnad, oavsett om du bygger om eller bara försöker liva upp ditt befintliga utrymme. Den största skillnaden mellan gardiner och draperier är deras funktionalitet och de material som används i deras konstruktion. Fundera på vilken miljö du vill skapa och hur dina fönsterbeklädnader kan hjälpa dig att uppnå det.

Oavsett så har Elobina din rygg, oavsett om du väljer gardin eller draperi! Vi har rätt tyg, mönster och storlek för dig. Om du inte kan hitta det du letar efter på vår IT-plattform för att skapa din produkt, vänligen kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Gå tillbaka till Inspiration