Om Elobina

Vi är digitaliserar textilindustrin genom en unik plattform. Vi går ifrån massproduktion och dess negativa miljöpåverkan.

Allt började med en dröm om att modernisera textilindustrin och göra den tillgänglig för alla.

Tanken att digitalisera och möjliggöra produktion av små volymer lokalt startade med frustration över miljöeffekterna av massproduktion och dåliga arbetsförhållanden. Detta skulle också göra det möjligt för vem som helst att producera, designa och tillverka textilier utan att göra avkall på kvalitet eller hållbarhet. Idag gör Elobina det möjligt för dig att göra fantastiska textilier med design från antingen ett färdigt mönster eller ett du själv designar. Sy unika mästerverk av materialen, eller förvandla dem till högkvalitativa textilprodukter, allt från hemtextilier till kläder med mera!

Elobina our story

Vår berättelse

Kunderna vill ha skräddarsydda, miljövänliga material som ännu inte finns tillgängliga. Textilier tillverkas idag i stora mängder som ingen vill ha. Och tre av fyra nya textilier slängs på soptippen. Processen att omvandla en design till ett färdigt plagg är tidskrävande, dyrt och skadligt för miljön.

Elobina utvecklade en plan för att ta itu med problemen. En toppmodern IT-plattform som låter individer och företag designa och skapa textilier och textila produkter utan att förlora kvalitet eller hållbarhet. Utan att behöva uppfylla minimivolymkraven är det inget slöseri eftersom allt görs på beställning.

Om Elobinan photos
Om Elobinan photos
Om Elobinan photos
Om Elobinan photos
Om Elobinan photos
Om Elobinan photos
Om Elobinan photos
Om Elobinan photos

Hur Elobina fungerar

Vi gör textilindustrin tillgänglig för alla genom att använda en unik, toppmodern IT-plattform. På Elobina kan alla både privatpersoner och företag skapa vackra, personliga tyger och textilprodukter utan att kompromissa på kvalitet eller hållbarhet. Skapa inredning, kläder, scenkläder, scentyg, små personliga presenter eller varför inte företagstextilier. Allt görs enbart på beställning vilket gör att inget onödigt produceras. Vi har inga startavgifter eller minimiorders.

Möt vårt ledarteam

Elobina har ett mångsidigt ledarskap med omfattande expertis inom e-handel, IT, datalagring, frakt, marknadsföring och affärstillväxt och utveckling. Var och en har minst 20 års expertis inom sina respektive områden. Viljan att vara en del av något revolutionerande – att revolutionera en hel bransch – är det som för Elobina samman.

Elobina Jan Carlstein
Jan Carlstein

CEO
MScEconomics

Elobina Vilma Gustafsson
Vilma Gustafsson

Marketing
MSc Intl. Marketing, Strathclyde University

Elobina Magnus Lindgren
Magnus Lindgren

CTO
MSc IT Architecture, Lund University

Elobina Tomas Gustafsson
Tomas Gustafsson

Sales
MSc Economics, Hanken University Helsinki

Investerare och Advisory Board

Jonas Sjögren

Storytel, Alligator

Jon Hauksson

Storytel, Tiotio Invest

Oscar Länsberg

Optinator

Peter Larsson

Optinator

Elobina-teamet

Elobina-teamet är ett mångsidigt team bestående av både talanger från Sverige och andra delar av världen. Våra erfarna teammedlemmar kom från hela världen, inklusive Sydostasien, Mellanöstern och till och med Nordamerika.

Våra skräddare har många års erfarenhet av att tillverka högkvalitativa, högvärdiga tillverkade textilprodukter från ett av världens textiltillverkningskraftverk. Elobina revolutionerar ett nytt sätt att göra affärer inom textilsektorn genom att integrera hållbarhetsmetoder i verksamheten och arbeta med att ta hem några av världens främsta textil- och textiltrycksproduktion och skickliga skräddare. Det är den första i sitt slag i Sverige och Skandinavien.

Dessutom har vårt backoffice- och supportteam betydande erfarenhet av marknadsföring och företagsförsäljning, ideellt arbete, affärsverksamhet samt textila processer och ingenjörskonst på både den svenska och internationella marknaden. Dessa olika talanger, som är fokuserade på affärsverksamhet och har en hög konkurrenskraft och en vilja att förbättra affärsverksamheten, kommer att hjälpa Elobina att uppfylla sin vision.

Företaget har också varit en stark förespråkare för flera offentliga och privata program som syftar till att hjälpa nyanlända till landet, särskilt de som besitter den kompetens och expertis som Sverige och arbetssektorn kräver men som har svårt att komma till rätta på grund av barriärer som språk . “Jobbsprånget” och praktikprogram som erbjuds av Arbetsförmedlingen är bland de program som företaget stödjer.

Vad säger våra kunder?

I need good teammates in my “world” to shape my fantasies into tangible products. Elobina has helped me to realize my dreams, they have developed amazing textiles and products for me. Elobina is there when I have questions and concerns and take an active part in my creative work.
I now have a new family in Skåne!

Mia Fransson, FraMiadesign

What Elobina does is to produce and deliver top-notch digital printing of good qualities. They sew and do all the finishing and are very keen on delivering high quality. They have a strong desire to make me as a customer extremely satisfied. I really want to continue this cooperation. What I like best about Elobina is that they can have a close and good communication, and that they are very open to development.

Amandah Andersson, AMAWE