Så fungerar det2024-04-29T21:27:25+02:00

Så fungerar det

Vi gör textilindustrin tillgänglig för alla genom att använda en unik, toppmodern IT-plattform. På Elobina kan alla både privatpersoner och företag skapa vackra, personliga tyger och textilprodukter utan att kompromissa på kvalitet eller hållbarhet.

Skapa inredning, kläder, scenkläder, scentyg, små personliga presenter eller varför inte företagstextilier. Allt görs enbart på beställning vilket gör att inget onödigt produceras. Vi har inga startavgifter eller minimiorders.

Elobinas textilprodukter görs endast på beställning vilket minimerar spill. Tack vare att trycket är digitalt är användning av energi och vatten minimalt. Hela produktionen och sömnaden sker i på Mellangården i Alnarp, Skåne. Designmöjligheterna är oändliga gällande färger och motiv. Minimiorder 1 meter eller 1 produkt | Valfritt antal designs.

Så går det till

 1. VÄLJ BILD ELLER FOTA
  Välj en färdig bild eller ett mönster eller fota tex. en tavla eller teckning du vill använda och ta en bild på den. Du kan även skanna in bilden. Elobina ha också en mönsterbank ifall du inte vill använda ett eget motiv.
 2. VÄLJ PRODUKT
  Gå in på elobina.se och välj vad du vill skapa.  En textilprodukt eller tyg i metervara.
 3. SKAPA
  Ladda upp din bild börja skapa. Du kan antingen använda hela bilden som sådan eller redigera den och göra ett mönster. Genom att trycka på din bild i editorn får du fram en större bild med linjaler.
 4. BESTÄLL
  Lägg i varukorg och beställ din produkt. Produktionen börjar då du lagt din beställning. Tillverkningstid 1-5 veckor beroende på tyg. Ta kontakt ifall du har extra bråttom.

Video Exempel

Vårt designverktyg – hjärtat av elobina.se

Det är i vår editor du designar dina skapelser. Du väljer produkt, mönster, tyg och har sedan möjlighet att förhandsgranska i 3D-vy innan du lägger din beställning. I 3-D vyn ser du hur bilden/mönstret i verkligheten lägger sig på din produkt. Bland våra färdiga mönster hittar du både Elobinas egna gratismönster och designermönster. Om du trycker på din designbild, så får du upp en vy med linjaler.

 • Du kan ladda upp bilder och mönster på max 60 MB (jpg, png eller tiff)
 • Redigeringsverktyget där du kan skala, rotera, beskära och välja repetition fungerar enbart med jpg och png bilder.
 • Vi trycker i 200 dpi och bilder med annan upplösning skalas om i editorn.
 • OBS! Färgen vit trycks inte i digital textilproduktion utan utgörs av tygets färg.
 • Vi använder färgprofil Adobe RGB 1998
 • Färger ser olika ut på olika tyger, så är man ute efter en exakt färg, så lönar det sig alltid att provtrycka först även om man testat tidigare i ett annat material. Skillnaden mellan pigmenttryck och sublimering är extra stor. Färger i sublimering blir ofta mycket starkare.
 • I pigmenttryck är det svårt att nå ett riktigt kolsvart resultat. Om du är ute efter det svartaste svarta lönar det sig att välja ett konstfiber.
 • Bra att komma ihåg är att eftersom dataskärmar är olika kommer det tryckta tyget inte att se ut exakt som det du ser på din skärm. Om du trycker ut din design på din hemmaskrivare så kommer det att se olika ut eftersom bläcket, materialet och tekniken är olika ifrån digital textiltryck.
 • Du kan skapa din design från en enkel bild från din mobil eller kamera, rita eller måla en bild eller skapa en bild på datorn.
 • Behöver du hjälp med ditt mönster kostar det 600kr/timme.

FAQ

Varför kostar vissa mönster medan andra är gratis?2022-02-14T08:41:49+01:00

Mönster som är gratis är Elobinas egna mönster, medan de som kostar är designermönster.

På vilket sätt är det miljövänligt att beställa från Elobina jämfört med lagervaror?2022-02-14T08:49:12+01:00

Hos Elobina gör vi allt på beställning alltså ingen överloppsproduktion. En beställning utgår alltid från vit väv som sedan produceras med ditt mönster och efter det sys till en produkt.
Vårt sätt att producera minskar användandet av el, vatten och råvara.

Tillkommer startavgifter?2024-04-29T14:13:32+02:00

Nej, eftersom vi producerar digitalt tillkommer inga startavgifter. Men vi rekommenderar att du testar 1 meter tyg eller 1 produkt före du ger dig in på större mängder.

Go to Top