Elobina revolutionerar textilbranschen med lokal digitalproduktion i Skåne

Elobina, ett företag med fokus på hållbarhet och lokal produktion inom textilindustrin, har nu startat sin produktion i Skåne. Målet är att digitalisera och möjliggöra produktion lokalt för att minska överproduktion av textilier och förbättra arbetsförhållandena.

“Vi tror att det finns en enorm potential för lokal digitalproduktion av textilier i Sverige. Med vår unika IT-plattform vill vi erbjuda möjligheten för alla att skapa unika textilprodukter utan att kompromissa på kvalitet eller hållbarhet”, säger Vilma Gustafsson, medgrundare av Elobina.

Elobina har valt att etablera sin produktion på Mellangården i Alnarp, Skåne, i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). SLU kommer under det närmaste året att uppföra ett pilotprojekt för att generera fossilfri el och testa koncept inom energi och hållbar grön produktion på Mellangården.

Företaget Elobina samarbetar också med SLU för att undersöka möjligheterna att utveckla nya växtbaserade miljövänliga material för textilbranschen. Elobina är en 4.0 industri, där produktionen är kopplad till webbplatser och programmering görs direkt mot tryckmaskinernas gränssnitt.

“Vi är stolta över att kunna erbjuda klimatsmart digital textilproduktion i Sverige. Genom att hålla produktionen lokalt kan vi säkerställa snabba leveranser till våra kunder och minska transportsträckorna”, säger Jan Carlstein, VD för Elobina.

Elobina erbjuder en digital tjänst där vem som helst kan skapa sina egna hållbara tyger och textilprodukter. Företaget har ett team bestående av medarbetare från fem olika länder, och både tryck och sömnad sker lokalt. Elobina har ingen startavgift eller krav på minimiorder och kunderna kan välja att skapa sina textilprodukter från färdiga mönster eller designa sina egna.

Elobinas kunder spänner alltifrån Kungliga Operan, festivaler som Way Out West, sjukhus, företag till privatpersoner. Det pågår en stor omställning i produktionsteknik inom textilbranschen. I år förväntas volymerna på global nivå uppgå till 2,17 miljarder meter, tillverkad i den teknik som Elobina har. År 2028 beräknas den uppgå till 8,8 miljarder meter (källa SmithersPira)

För mer information, kontakta gärna

Vilma Gustafsson
vilma.gustafsson@elobina.com | Tel. 0735 064196

Besök vår produktion på Mellangårdsvägen 4 i Alnarp

Ämnen
Industri, tillverkning

Kategorier
digitaltryck e-handel production on demand inrdedning mönster

Elobina ger möjligheten att skapa egen personlig design inom heminredning eller mode med egna unika mönster och bilder eller så kan ni ta del av vårt mönster- och bildarkiv. Allt tillverkas på miljövänliga material med miljövänliga metoder.